Tidligt sået vårbyg giver rekord hos fritidsbedrift

I Løsning har Johan Svane Jørgensen fået sine bedste udbytter nogensinde i en tidligt sået vårbyg.

I Løsning driver Johan Svane Jørgensen Ølsted Nørregaard som fritidsbedrift med 60 hektar planteavl. Og 5. august var det tid til at lade bedriftens MF 34 årgang 1993 gå i gang med vårbyggen. 

- Det var helt unikt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg ligger ikke i den høje ende normalt, så for mig som hobbylandmand var det helt fantastisk, siger Johan Svane Jørgensen begejstret. 

Hans vårbyg kvitterede nemlig med et udbytte på syv ton per hektar, og en vandprocent på 14,8. Og det er alene vejrets fortjeneste, mener han. Og dog.

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

- Jeg såede den også ekstremt tidligt, der først i marts. Og det har i forhold til vores normale udbytter været helt fantastisk, siger Johan Svane Jørgensen, der udover den tidlige såning, ikke har behandlet marken særligt i forhold til andre år. 

Og ikke nok med gode udbytter, så kunne han også nyde synet af ikke én men to regnbuer under høsten. For regnvejret forud for høsten havde, nærmest som bestilt, bevæget sig pænt udenom Ølsted Nørregaard.

I skrivende stund har Johan Svane Jørgensen fået 18-20 hektar af sin vårbyg i hus, og mangler kun cirka otte. Men desværre holder han for regnvejr. 

- Men det ser lovende ud sidst på ugen, så det glæder vi os til. Jeg har fri fra arbejde de næste 14 dage, bemærker Johan Svane Jørgensen, der desuden mangler at få sin hvede i hus. 

Med de indsendte fotos deltager Johan Svane Jørgensen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Triticale og hestebønner.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle