Tillidsfolk på Danish Crown: Chauffør-løsning er langt fra god nok

For dårligt at slagterikoncernen slet ikke går ind i Filippinernes lønforhold, mener tillidsfolk

Danish Crowns egne tillidsfolk giver ikke meget for slagterikoncernens forsøg på at rette op brancheforholdende, hvor blandt andet 26 lastbilchauffører hos vognmandsfirmaet Kurt Bier er ofre for menneskehandel. Det skriver Fagbladet 3F.

Slagteriarbejderne i Danmark mener, at det er et sølle forsøg fra deres arbejdsgivers på at løse problemer, som, tillidsfolkene mener, truer hele det danske arbejdsmarked.

"Jeg er langt fra tilfreds, med det Danish Corwn så flot har præsenteret. Jeg synes, at det hele klinger hult, når chaufførernes lave lønninger overhovedet ikke bliver nævnt. Løbningerne jo var et af de punkter, vi kritiserede mest til at starte med", siger Brian Vestergaard, der er formand for tillidsmandskollegiet i Danish Crown.

100 tillidsfolk for slagteriarbejderne i Danmark var tidligere på måneden ude og kritiserer Danish Crowns manglede reaktion på afsløringerne af Kurt Beier Transports umenneskelige behandling af udenlandske arbejdere.

I dag har Danish Crown stadig ikke opsagt samarbejdet med vognmandsfirmaet Kurt Beier, men i stedet givet dem otte uger til at få rettet op på chaufføerenes forhold.

Det skriver 3F.

"Otte uger er lang tid. De kummerlige forhold burde de kunne rette op på med det samme. Vi så jo helst, at Kurt Beier i stedet gik ud og tilbød sine chauffører mere betaling, men det stiller Danish Crown åbenbart ikke krav om", siger Brian Vestergaard.

Vognmandsfirmaet Kurt Beier Transport havde angiveligt sine chauffører til at køre for sig til 15 kroner i timen takket være et hul i EU-lovgivningen. Danish Crown har brugt vognmandsfirmaet Kurt Beiers chauffører til at køre sine varer for sig.

3F Transport er heller ikke tilfredse med Danish Crowns nye retningslinjer blandt andet fordi, der stadig ses igennem fingre med lave lønninger og omgåelse af EU-reglerne.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle