Turbo på ved gods: Høst, gyllenedfældning og såning på kun to dage

Det gik ikke langsomt for sig under høsten og den efterfølgende proces

"Vinterbyggen på Kongsdal Gods ved Mørkøv blev høstet mandag aften, og allerede tirsdag middag, pressede Thorslunde maskinstation halmen og begyndte at nedfælde gylle"

Sådan skriver Esben Rahr Tanghus til sine indsendte billeder af vinterbyghøsten, hvor det bestemt ikke gik langsomt for sig. 

"Simon, der presser, har travlt med at få halmen væk, så jeg kan få gyllen i jorden og næste års raps kan komme i gang," forklarer han. 

Både Simon og Esben er ansat på Thorslunde Maskinstation, som ejes af Ejvind Larsen og bror, Jørgen Larsen.

Simon er fast pilot på bigballepresseren og deres Agrometer gylleudlægger, mens Esben selv er fast mand på gyllevognen.

Om aftenen, efter al halmen var fjernet, begyndte DLM at så raps. 

Stort fald på svineprisenSvin 14. december · 14:20

"Folk vil meget gerne have nedfældet deres gylle lige med det samme. Vi kan også så rapsen med gyllenedfælderen, men så kræver det en jordbehandlingen inden gyllevognen kommer," forklarer Esben Rahr Tanghus.

Starten af høsten på godset forløb godt indtil vejret kom og drillede. De mangler nu omkring fem høstdage med mejetærskeren og 2-3 med halmbjærgning. Og gyllevognen skal også i brug igen, hvis vejret tillader det. 

Med de indsendte billeder deltager Esben Rarh Tanghus i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu