Tysk slagteriboss i strid modvind: Får dødstrusler og sagsanlæg

Det har udløst massiv kritik, at Tönnies-koncernen har søgt om lønkompensation, efter slagteriet måtte lukke ned pga. et kæmpe udbrud af corona blandt medarbejderne.

Det er sandsynligvis ikke særlig sjovt at være i direktør og slagteriejer Clemens Tönnies' sko i disse dage.

Fra alle sider lyder der kritik af slagteribossen, der har været nødt til at lukke Europas største slagteri ned, fordi over 1.500 medarbejdere er smittet af coronavirus, hvilket har fået lokalområdet til at gå i nedlukning.

Først lød det, at ledelsen i slagterikoncernen Tönnies har gjort for lidt for at forhindre coronasmitte på sine slagterier.

Efter nedlukningen af slagteriet har Tönnies søgt om lønkompensation fra delstaten Nordrhein-Westfalen, hvilket har sat gang i en ny bølge af kritik, skriver flere tyske medier.

"Jeg har meget lidt forståelse for den beslutning", har den tyske landbrugsminister Julia Klöckner udtalt om sagen og henviser til, at bl.a. skoler og det lokale erhvervsliv har været nødt til at lukke ned igen pga. udbruddet, skriver Bild am Sonntag.

"ubegrænset frækhed"

Også de lokale politikere i Nordrhein-Westfalen kritiserer Clemens Tönnies, hvor formanden for socialdemokraterne i delstaten udtaler til WDR:

"Flæskebaron Clemens Tönnies' frækhed er næsten ubegrænset".

Ifølge det tyske medie er der mere end 50 stævninger på vej mod Tönnies-koncernen fra både medarbejdere og lokale virksomheder, der vil holde slagterikoncernen ansvarlig for udbruddet og den efterfølgende nedlukning.

Trusler og sammenstød med tv-hold

Nogle af stævningerne er rettet direkte mod Clemens Tönnies, men det er ikke det eneste, direktøren og slagteriejeren må forholde sig til.

Tyske medier beretter om, at han har modtaget dødstrusler, ligesom et kamerahold har opsøgt direktøren på hans private grund, hvilket har udløst en klage til politiet.

Kritikken går især på, at Tönnies brug af kolonnearbejdere, hvilket er forbudt fra næste år, hvor de dårligt lønnede slagteriarbejdere hyres ind på ringe kontrakter via underleverandører og bor ofte tæt og under kummerlige vilkår.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle