Tyske kalvepriser styrtdykker: Der er ikke råd til foder

Prisen på spædkalve er faldet med et brag i Tyskland.

Det er en ren underskudsforretning!

Sådan bedømmer flere situationen for de tyske mælkeproducenter, som netop nu får en historisk lav pris for de spædkalve, som sælges til viderefedning.

Grundet coronakrisens nedlukning af restauranter, cafeer og foodservice er priserne på okse- og kalvekød også faldet i Tyskland og flere kalveproducenter har ikke købt nye kalve ind henover coronaperioden.

Med meget lav efterspørgsel og normalt udbud er prisen for en tyrekalv faldet fra 70 euro lige før coronanedlukningen til nu 36 euro. Det svarer ca. til 268 kr. for en kalv over 14 dage, som vejer op til 70 kg.

For kviekalvene, som ikke bruges til opdræt til malkekøer, er prisen endnu lavere. Ja der er nærmest ingen afregning, for ifølge det tyske medie Agrarheute omsættes kviekalve for 1 til 15 euro.

Underskud

En landbrugsorganisation i den tyske delstat Hessen har regnet på, hvor store omkostninger en tre uger gammel tyrekalv har pålagt mælkeproducenten. Deres regnestykke viser en samlet omkostning på 150 til 200 euro pr. kalv for foder, pasning, staldleje og etablering af drægtigheden, som førte til fødslen af kalven.

Iris Fuchs, vicepræsident i den bayerske dyrlægeforening, mener ifølge Agrarheute, at mælkeproducenterne efterlades med store dilemmaer, når prisen er så lav.

"Hvis de kun får 36 euro for kalven, men det koster mindst 50 euro at få besøg af dyrlægen. Hvad gør de så, hvis tyrekalven bliver syg. Jeg forstår godt, hvis beslutningen ikke er helt nem", udtaler hun.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle