Tyske politikere klar til at stramme arbejdsvilkår på slagterier

Arbejdsvilkår, konkurrence på priser og forbud i kødindustrien skal mandag debatteres i Tyskland.

En stigning i tilfælde af corona-smittede på de tyske slagterier, sætter nu gang i en debat om kødindustriens arbejdsvilkår i Forbundsdagen mandag. Det skriver Top Agrar.

Tyske slagterier er kendt for at anvende en mængde af såkaldte kolonnearbejdere i slagtekæderne. Disse er typisk lavtlønnede østeuropæere, der har dårlige løn og arbejdsvilkår. Ofte er de desuden indkvarteret tæt og relativt ringe. Dette var blandt andet en medvirkende årsag, mener myndighederne, til at Covid-19 kunne sprede sig på de ramte slagterier.

Ifølge Georg Nüßlein, næstformand for den parlamentariske gruppe CDU/CSU, er det især reklamer for billigt kød og presset på kødpriserne, der er kernen af problemet. Begge dele gør ansættelsesforholdene og risikoenfor sundhed og hygiejne dårligere, siger han til Top Agrar.

I Forbundsdagen er der enighed blandt de parlamentariske grupper om, at der skal lovgives om arbejdsvilkåerene i kødindustrien. Mandag vil arbejdsminister Hubertus Heil (SPD) derfor fremsætte et lovforslag i Forbundsdagen.

Der er den seneste uge skruet op for testningen af covid-19-smittede på slagterier og skæreanlæg.

I slutningen af sidste uge blev to slagterier, Westfleisch og Vion, lukket, da mere end 320 medarbejdere fra de to slagterier blev testet positive for coronavirus. Indtil videre er der ikke set en yderligere stigning i smittede.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle