Tyske slagtesvin i overraskende prisfald

De store svineslagterier har presset prisen på slagtesvin i Tyskland ned.

Allerede i sidste uge gik de tyske slagterier Tönnies og Vion imod den officielle noteringsstigning på slagtesvin på fem eurocent og fastholdt en huspris på 1,8 euro.

Det er i det lys, den tyske slagtesvinenoteringen, der falder to eurocent til 1,83 euro pr. kg svarende til 13,63 kr. skal ses.

"1,85 euro pr. kg er p.t. for meget. Det var budskabet fra Tysklands største slagteri, Tönnies, i onsdags, da virksomheden meddelte, at man ikke vil acceptere noteringsstigningen på 5 cent, men i stedet for betaler en huspris på 1,80 euro", forklarer Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker i Danske Svineproducenter.

"Slagteriet Vion i Tyskland fulgte efter, mens Westfleisch og det tyske Danish Crown var villige at betale den højere notering. Imidlertid signalerede Westfleisch allerede i sidste uge, at virksomheden også vil komme med en huspris, hvis den tyske slagtesvinenotering ikke sænkes i den næste slagteuge", fortsætter han.

Han fremhæver det rimelige i, at de tyske omsætterorganisationer kræver højere priser på slagtesvin, fordi den tyske slagtesvineproduktion er faldende, og der for tiden ikke er mange slagteklare grise til rådighed for tiden.

Omvendt lever specielt det europæiske kødmarked ikke op til forventningerne.

"De tyske slagterier kan således ikke give prisstigningen på slagtesvinemarkedet videre til kødmarkedet i fuldt omfang. Økonomisk set er den nuværende markedssituation sikkert ikke nem for slagterierne. Derfor er slagterierne nødt til at bremse prisstigningen på levendemarkedet for tiden".

"Slagteriet Tönnies forklarer på virksomhedens hjemmeside, at man p.t. ikke må overdrive det med prisstigninger. Markedet skal vænne sig til det nye prisniveau, men det tager bare lidt mere tid. Udsigten er fortsat god, og Tönnies forventer, at svinepriserne vil blive på højt niveau over sommeren", anfører Markus Fiebelkorn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle