Tyske smågrise i rekordniveau

Nord-West-noteringen har tangeret 2017-rekorden på 63 euro, og i næste uge er der udsigt til ny rekord.

Det er rekordernes tid for den tyske smågrisenotering Nord-West, der i denne uge tangerer den hidtidige rekord på 63 euro fra 2017.

Tilmed er der udsigt til en ny rekord på 64 euro, fordi den tyske VEZG-smågrisenotering, der er forskudt af Nord-West-noteringen og følger hinanden slavisk, allerede har ramt 64 euro svarende til 514 kr. inkl. vægtregulering.

"Udbuddet på smågrisemarkedet stiger, men er fortsat ikke tilstrækkeligt til at dække hele efterspørgslen. Kun få tyske slagtesvineproducenter er nødt til acceptere længere ventetider. De seneste prisstigninger på det tyske slagtesvinemarked (plus tre cent i uge 19 og plus fire cent i uge 20) resulterer imidlertid i, at de fleste europæiske smågrisenoteringer kan fortsætte opsvinget", skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

Producentforeningen bemærker dog, at de seneste prisstigninger på smågrisemarkedet er moderate i forhold til udviklingen af den tyske slagtesvinenotering.

"Det kan tolkes som et tegn på, at vi nærmer os pristoppen på smågrisemarkedet, hvilket ville passe til det sæsonmæssige mønster. På den anden side regner de fleste markedsinteressenter med rekordslagtesvinenoteringer i løbet af sommeren. Det ville føre til, at det sæsonmæssige mønster på smågrisemarkedet måske kan brydes i år, og at smågrisenoteringerne således kan fortsætte med at stige i de kommende måneder", anfører Danske Svineproducenter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle