Tyskernes vildsvinehegn: To stykker ståltråd på 51 kilometer

Også tyskerne er bekymrede for den afrikanske svinepest, som hærger flere steder i Europa, men de satser på en billigere løsning end i Danmark.

På en mark uden for Güstrow syd for Rostock var en snes grønklædte Skovfogeder i færd med at få instruktioner i, hvordan man sætter et elektrisk hegn op.

Umiddelbart ligner det et helt almindeligt hegn af den type, man kan gå ud og købe i den lokale maskin- og landbrugshandel, og det er det faktisk også.

Det skriver TV2.

De 51 kilometer hegnstråd og -pæle, som delstaten har indkøbt, er tyskernes svar på det 70 kilometer lange vildsvinehegn, som lige nu er ved at blive sat langs med den dansk-tyske grænse.

Det meget omdiskuterede danske hegn til 80 millioner kroner er halvanden meter højt, det er er gravet en halv meter ned i jorden og er på mange måder en meget dyrere løsning end den tyske. Der er mindst 4000 volt i tråden.

"Vi har valgt en praktisk løsning i stedet for en spektakulær løsning", lød kommentaren fra en af grønklædte tyskere, som alle er meget forsigtige med at kommentere den danske løsning, som de alle kender fra intens omtale i tyske medier.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle