Tyskland skærer hårdt i importen af dansk oksekød

Den danske eksport af okse- og kalvekød til Tyskland går stærkt tilbage.

Der er blevet længere mellem de danske okse- og kalvesteaks på de tyske middagsborde.

Det for Danmark vigtige marked syd for grænsen er udfordret, viser en ny opgørelse fra L&F.

Fra 2018 til 2019 gik eksporten af dansk okse- og kalvekød til Tyskland tilbage med 22,3 procent.

Selvom andre lande herunder Frankrig, Italien og Holland har øget deres import af dansk kød er tyskernes fravalg afgørende for, at den samlede danske eksport af okse- og kalvekød gik tilbage med 10,1 pct. fr 2018 til 2019. Opgjort i mio. kr. er eksporten dog kun faldet 7,3 procent.

Den vigende eksport gælder for næsten samtlige kategorier, men det er især registreret en nedgang i eksporten af fersk/klølet okse- og kalvekød. Denne kategori tegner sig for 62 procent af al dansk eksport. Eneste fremgang ses for saltet oksekød og spiselige biprodukter.

Tyskland er største importør

De ti største importerer af dansk okse- og kalvekød er alle europæiske lande, og samlet set tegner de sig for 85 procent af det danske eksportsalg. Tyskland er klart det største marked med en import på næsten 36 mio. kg dansk okse- og kalvekød samt oksekødsprodukter i 2019.

Næstefter Tyskland følger Sverige og Italien, som hver især importerede 12 mio. kg danske okse- og kalvekød i 2019. Herefter følger Spanien og Grækenland.

Mindre import

Opgørelsen fra L&F viser også, at den danske import af okse- og kalvekød gik tilbage i 2019. Her var faldet dog kun 5 procent.

Af al importeret okse- og kalvekød samt oksekødsprodukter, kom omkring 55 procent fra Tyskland og Holland i 2019.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle