Udenlandsk slagteriselskab dropper at oplyse præcis hvor kødet kommer fra

JBS, der er en af verdens største slagteriselskaber, har valgt ikke længere at oplyse kødets oprindelse og reducerer dermed gennemsigtigheden.

Stik mod udviklingen inden for dansk kødproduktion har den brasilianske kødkoncern JBS valgt ikke længere at oplyse, hvilken oprindelse kødet har. Det skriver GlobalMeat.com.

Grunden er ikke, at selskabet mangler dataen, men at en del kunder er utilfredse med at købe kød fra områder, hvor der er sket afskovning i f.eks. Amazonas.

"Beslutningen om at begrænse gennemsigtigheden kommer i en tid, hvor kødproducenterne i Brasilien bliver gransket tættere for deres forbindelser til afskovning", står der i en udtalelse fra et analysefirma, der har kigget på selskabet.

Ifølge analysefirmaets undersøgelse er kvægproduktion skyld i en stor del af afskovningen, der sker i Amazonas, og satellitbilleder bekræfter afbrændinger på kvægfarme, der leverer til JBS.

Også den hjemmeside, som tidligere viste den præcise gps-placering af JBS' omkring 80.000 kvægfarme, viser ikke længere hvilken farm, kødet kommer fra - men blot området. Et tiltag der blandt andet skal sikre privatlivets fred.

"På grund af bekymringer for vores producenters privatliv har selskabet begrænset nogle af informationerne på hjemmesiden", udtaler en talsperson fra JBS.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle