Udenlandske hackere generer stadig hos Danish Agro

Danish Agro kæmper stadig med at få smidt hackere ud af sine IT-systemer, mens driften fortsætter mere eller mindre som normalt.

Det går stille og roligt fremad med at få overblik over det hackerangreb, som for over en uge siden ramte grovvarekoncernen Danish Agro.

Angrebet lagde en stor del af koncernens IT-systemer ned ved at ukendte bagmænd hackede sig ind og låste systemerne.

"Det er et stort og komplekst angreb, og opgaven har lidt været at starte fra en ende af med at analysere systemerne. Det er vi stadig i gang med", siger kommunikationsdirektør i Danish Agro Søren Møgelvang Nielsen og tilføjer:

"Allerede i sidste uge fik vi sikret driften så godt, som nu vi kan for at give vores kunder så få gener som muligt. Der har været forsinkelser og udfordringer, men kunderne har i vid udstrækning fået deres varer, og de kan fortsat trygt handle med os".

stammer fra udlandet

Hackernes mål med angrebet er at få udbetalt en løsesum for at frigive systemerne igen, men noget tyder på, at det ikke kommer til at ske.

Søren Møgelvang Nielsen vil ikke kommentere på, om der tidligere i forløbet har været kontakt med gerningsmændene, men fortæller, at der ingen dialog er på nuværende tidspunkt.

Ved I, hvor hackerangrebet kommer fra? 

"Vi har en god idé om, hvor det kommer fra, uden jeg kan komme det nærmere".

Stammer det fra udlandet?

"Det er udenlandsk, ja", siger kommunikationsdirektøren.

lukkede webshops

Det er endnu for tidligt at sige, hvad angrebet kommer til at koste virksomheden, men som tidligere nævnt kører en stor del af forretningen næsten som den plejer.

"Der er nogle webshops, der er lukket ned lige nu, men vi har sikret driften, og at kunderne får deres varer", siger Søren Møgelvang Nielsen.

Hjemmesiderne for Vilomix, Vilovet, Hedegaard og selve Danish Agro er mandag eftermiddag stadig lukkede, mens koncernens kundeportal kører.

mere i kontrol

Danish Agro hyrede fra start eksterne eksperter ind til at hjælpe med at håndtere angrebet. Lige nu forsøger koncernens IT-folk at genetablere de systemer, der er ramt af angrebet.

"Det vil sige, at vi reetablerer systemerne i et miljø, der ikke er forstyrret mere. Vi får altså nogle systemer, vi kan arbejde i igen, og vores processer så småt kan vende tilbage fra at køre manuelt til automatisk", siger Søren Møgelvang Nielsen og tilføjer:

"Generelt føler vi os mere i kontrol. Vi ved, hvor de har været, hvor de er, og hvad de har gjort. Nu lukker vi dem ude så godt, vi kan, og så har vi implementeret ekstra ressourcer, som skal overvåge, hvis der sker noget unormalt".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle