Udlandslandbrug udvider: Investerer yderligere i Ungarn

Storlandbruget FirstFarms udvider i Ungarn og overtager driften af 1.600 hektar dyrket jord.

FirstFarms A/S har i dag indgået aftale om køb af det ungarske selskab Try-Béta Kft. omhandlende jordlejekontrakter og afgrødeproduktion, siloanlæg og maskinpark.

Købsprisen er 26 mio. kr. Købsaftalen er betinget af endelig gennemgang af forretning - en såkaldt due diligence. Handlen forventes tilendebragt senest ved udgangen af april 2022.
 
Med købet understøtter og udvider FirstFarms sine aktiviteter i Ungarn markant. Selskabet overtager driften af 1.600 hektar dyrket jord med hvede, byg, majs, raps og solsikke, 6.900 tons lager- og silokapacitet samt en fuld maskinpark.

Try-Béta’s 15 medarbejdere fortsætter deres virke, men som ansatte i FirstFarms.
 
"Der er tale om en virkelig god handel med stor betydning for den fremtidige udvikling af vores forretning i Ungarn. Vi ejer og driver i forvejen nabolokationerne med griseproduktion, og kan med overtagelsen af Try-Béta styrke vores cirkulære drift i området, til gavn for miljøet, og til gavn for os selv", siger adm. direktør i FirstFarms Anders H. Nørgaard.

Skal bruges til foder

"Try-Beta’s afgrøder vil blandt andet blive brugt til foder i vores griseproduktioner, der lige nu er under udvidelse, og samtidig kan vi sprede vores animalske gødning på Try-Béta markerne. Try-Béta’s maskinpark skal desuden udnyttes på alle vore lokationer i nærheden” fortsætter adm. direktør i FirstFarms Anders H. Nørgaard og understreger:

"Således styrker vi vores økonomi ved at minimere vores omkostninger, og samtidig gavner det miljøet, at vi drifter cirkulært".
 
FirstFarms og Try-Béta er allerede samarbejdspartnere, da Try-Béta’s marker i mange år er blevet gødet med animalsk gødning fra FirstFarms’ griseproduktioner i området.
 
Overtagelsen af Try-Béta er i tråd med FirstFarms’ ambitiøse vækststrategi og visionen om at udvikle virksomheden til at være en af Europas bedst drevne og mest profitable virksomheder indenfor jordbrug og fødevarer.
 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle