Udnytter kursdyk: Asbjørn Børsting køber op i FirstFarms

Tidligere DLG-topchef køber aktier i firmaet, hvor han sidder i bestyrelsen. Også formand Henrik Hougaard køber op.

Et bestyrelsesmedlem af FirstFarms - tidligere DLG-topchef Asbjørn Børsting og nuværende direktør i grovvarekoncernen -  har købt aktier i selskabet, der de sidste måneder har oplevet et kursdyk.

Det oplyser virksomheden selv som led i de lovpligtige meddelelser, som skal sendes ud for at forhindre  ulovlig insiderhandel.

Asbjørn Børsting har købt i alt 2775 aktier til en samlet værdi af 123.127 kr. 

Selskabets bestyrelsesformand, Henrik Hougaard, har via sine to virksomheder,  Skiold Holding ApS og Thoraso ApS købt aktier for cirka 464.000 kr.

Det har ikke været muligt for Landbrugsavisen.dk at få en kommentar fra de to bestyrelsesfolk.

Kursen ramt af krisen

Kursen toppede i år med 57,50 kroner i juni. Men siden er kursen faldet i takt med de dårlige tider generelt i landbruget. I dag er kursen på 43 kroner.

Tilbage i 2008 var kursen næsten oppe at vende ved 190 kroner, men den faldt, da finanskrisen indtraf og gjorde et indhug i jordpriserne.

Tidligere i år købte også Firstfarms direktør, Anders H. Nørgaard, aktier i virksomheden. Det var for et mindre beløb, 46.905 kroner. Det gjorde han umiddelbart efter halvårsregnskabet blev offentliggjort i august.

Dengang forklarede han, at Firstfarms havde sikret sig med priskontrakter på deres afgrøder i foråret, og at prispresset på dét felt ikke påvirkede negativt i stor grad. Den dalende mælkepris har også ramt selskabet, især eftersom mælkeprisen i Østeuropa hurtigere falder end i Danmark. Men ledelsen forsøger at modgå tendensen ved at finde stærkere aftagere af deres mælk.

Asbjørn Børsting, der for godt et år siden stoppede som DLG-topchef, varetager forskellige bestyrelsesposter i dansk landbrug, blandt andet Sejet Planteforædling I/S, Crop Innovation Denmark. Han er desuden seniordirektør for DLG. Til maj bliver han endvidere direktør for grovvareselskabernes brancheorganisation, DAKOFO. Den stilling vil han varetage samtidig med DLG-posten.

 

Faktaboks

First Farms A/S, der ejer landbrug i Rumænien og Slovakiet, havde i første halvår 2014 en omsætning på 39 millioner kroner og et resultat før skat på 6,8 millioner kroner. Det er på niveau med forventningerne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle