V-kandidat og udenrigsminister besøgte enorm kornterminal

Iben Krog, der går efter at komme i Folketinget for Venstre, mødtes mandag morgen med udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på DLG’s enorme kornterminal på Masnedø ved Vordingborg. De to talte blandt andet brakkrav, lyder det fra politikeren.

Valgkampen er i fuld gang, og det betyder også et hav af politikermøder rundt om i landet. Et af de møder fandt sted mandag morgen, hvor Iben Krog, folketingskandidat for Venstre, havde inviteret udenrigsminister Jeppe Kofod med til DLG’s kornterminal på Masnedø. 

Jeppe Kofod søger også valg til Folketinget i Sjællands Storkreds.

Fra Iben Krog, der er tidligere direktør og stifter af tænketanken Frej, lyder det, at valget af DLG’s kornterminal med er et helt oplagt sted at tage landets udenrigsminister med hen.

- Det er Nordeuropas største kornterminal, som ligger lige i vores baghave, og som sender 300.000 tons hvede afsted om året til det globale marked. Danmark er et lillebitte land, men på det globale marked er vi en kæmpe spiller, og kan gøre en kæmpe forskel for fødevaresikkerheden, og for at mennesker ikke sulter rundt om i verden, siger Iben Krog.

Hun fortæller, at de to fik sig en god diskussion.

- Vi fik talt om, hvor stor en forskel, som Danmark kan gøre ude i verden, og hvordan vi ikke bare er et lille land, men netop er en stor spiller, siger Iben Krog, der fortæller, at de to også kom ind på, at Danmark ikke har udsat det kommende krav om fire procent brak.

- Jeg tror, at alle der kender mig godt ved, hvor dumt jeg synes det er, at vi ikke fik udsat kravet, så der kunne komme mere korn i de siloer, siger hun.

Fra Iben Krog lyder det, at det nu er første uge i valgkampen, og besøget også er højaktuelt, da landbruget allerede fylder en stor del af valgkampen.

- Landbruget er et emne i valgkampen, og det bliver kun endnu større, som den skrider frem, siger hun.

Emneord

Folketingsvalg 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle