Viceformand: "Der er nogen, som ikke passer deres arbejde"

Fødevareminister Mogens Jensen skal hanke op i Landbrugsstyrelsen, mener Lone Andersen, viceformand i L&F, efter nye forsinkelser af udbetalinger.

Der er noget ravruskende galt i Landbrugsstyrelsen. Der er nogen, som ikke passer deres arbejde. Fødevareminister Mogens Jensen må træde i karakter og hanke op i styrelsen.

Sådan lyder det fra Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer, i anledning af, at Landbrugsstyrelsen i dag har meldt ud om nye forsinkelser i udbetalingerne af tilskud til økologer og til landmænd, der driver naturpleje.

"Corona-millioner ruller ud på fineste vis. Hvorfor skal naturplejerne så vente på deres tilskud med IT-problemer som begrundelse hvert evig eneste år?  Ministerens tålmodighed med styrelsen burde forlængst være brugt op, ligesom vores er det", siger Lone Andersen.

Ud med pengene

16 pct. af ansøgerne til naturplejetilskud har i følge Landbrugsstyrelsen endnu ikke fået udbetalt deres naturplejetilskud for 2019 inden 30. juni som hidtil lovet.

Nu er bagkanten 'inden udgangen af 2020'.

Problemet er ifølge Landbrugsstyrelsen, at de resterende sager på plejegræs skal behandles manuelt, ligesom en række sager er ramt af IT-problemer.

Det er hørt mange gange før, og for Lone Anderen er det en gåde, at det er tilfældet.

Ikke mindst i lyset af de seneste corona-måneder, hvor den ene tilskudsordning efter den anden i andre ministerier er stablet på benene i lyntempo med penge til udbetaling inden for en uge.

Hun understreger, at Landbrugsstyrelsen ikke kan undskylde sig med, at der er tale om nye og ukendte opgaver.

"Det her er en helt almindelig driftsopgave i Landbrugsstyrelsen, som gentager sig hvert eneste år. Det er ikke i orden. Pengene skal ud nu", siger Lone Andersen.

"Chefen for det hele må træde i karakter nu og få udbetalt de penge nu. Så må de rydde op bagefter".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle