Video: Gammel Dronningborg-montør fik ni tærskere til spinde

I Søndersø på Fyn blev ni gamle Dronningborg forleden rullet ud. Motor Veterantraktor Klubben Fyn havde nemlig igen i år havde arrangeret høstdag.

I Søndersø på Fyn kunne man forleden opleve hele ni gamle Dronningborg høste hvede. Der blev høstet omkring 60-70 hektar hvede, og det tog fire dage.

"Mellem gutterne er der heldigvis en tidligere montør for Dronningborg, der røg nemlig mange remme og lejer på de gamle vogne og traktorene blev varme," fortæller Erik Tvedskov.

Det var Motor Veterantraktor Klubben Fyn, der igen i år mødtes for at høste med de gamle maskiner. Erik Tvedskov er pensioneret landmand og fungerer som webmaster for klubben.

Det er Keld Thomsen, der er medlem af Motor Veterantraktor Klubben Fyn, der efter aftale med en lokal landmand har planlagt årets høst.

"Keld har 10 stk. Dronningborg , otte stk. D-600  og to stk. 750.  Vi fik ni af dem til at høste på markerne," fortæller Erik Tvedskov, som har indsendt billederne. 

Arla vil have mere fedt og protein - ændrer afregning til koncepterKvæg 17. november · 10:08

"Vi havde nogle hyggelige dage, selvom det regnede ind i mellen, men så kunne vi tage en pause med kaffe og kage," afslutter Erik Tvedskov.

Vil du læse mere om Motor Veterantraktor Klubben Fyn, kan du finde deres facebook side her

Med de indsendte billeder deltager Erik Tvedskov i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Emneord

video

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu