Yngste søn på svinebedrift som født til at køre mejetærsker

På Lindholt ved Aulum har familien Sørensen høste det halve af normalt udbytte, men heldigvis har bedriften overskydende korn fra sidste år.

I begyndelsen af august blev familien Sørensen på Lindholt ved Aulum færdige med årets høst på bedriften.

Den sidste høst var vårbyg, som gav omkring 40 tønder per hektar på sandjord, som ikke kunne vandes. Piloten i mejetærskeren var den yngste søn i familien, Rasmus på 16 år.

"Det var faktisk meningen, han skulle køre en af vores veteranmejetærskere, men der sidder man jo udenfor og bliver beskidt, så det gad han ikke. Så det blev den store mejetærsker. Og det var som om, han altid havde kørt mejetærsker. Han kørte ekstremt godt. Far kunne bare kigge på og se efter spildkorn", fortæller Mie Dalsgaard Sørensen. 

De to ældste sønner har en Dronningborg 900 og en Fahr Mejetærsker med Deutz motor.

De plejer sammen med nogle andre fra området at høste med de gamle veteranmaskiner en dag under høsten. Men i år blev det udskudt på grund af regn. 

Udbyttet på fra årets høst på Lindholt er opgjort, og det er omkring 50 procent under normal udbytte, men det vil ikke få konsekvenser for foder til bedriftens 1800 slagtesvin.

"Vi er heldige. Vi har 5-600 tønder korn fra sidste år, som vi kan bruge. Måske i foråret vil vi begynde at mangle korn", siger Mie Dalsgaard Sørensen. 

Bedriften var i foråret i TV MidtVest, fordi de kom tre uger senere i gang med at så på grund af det dårlige vejr i april. Og siden har der næsten ikke været vand.

"Vi har aldrig høstet hvede før 1. august. Nu høstede vi den første hvede den sidste uge i juli. Man kan godt nok sige, at det har været et ekstremt år. Vi har aldrig kommet så nemt til høsten før", fortæller Mie Dalsgaard Sørensen. 

Mie Dalsgaard Sørensen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sit indsendte billede.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle