Europæerne spiser markant mindre importeret oksekød

Den europæiske import af kød er reduceret med 24 procent i årets først måneder.

Der er blevet længere mellem de brasilianske, engelske og argentinske steaks på de europæiske middagsborde.

En opgørelse fra L&F viser, at den europæiske import af levende dyr, oksekød og oksekødsprodukter er reduceret med 24 pct. fra nytår til og med maj i år sammenlignet med samme periode sidste år. I rå mængder er eksporten faldet fra 189.468 tons til 144.068 tons.

Det er især Storbritannien, som sælger mindre kød til EU. Importen fra nabolandet mod vest er reduceret med 30 pct. svarende til ca. 21.000 tons oksekød. Importen fra Brasilien er reduceret med 18 pct., den argentinske import er faldet 11 pct. og fra Uruguay har EU købt 28 pct. mindre oksekød.

Eksport i mindre fald

EU's eksport af levende kvæg, oksekød og oksekødsprodukter er også faldet i årets første fem måneder. Faldet er dog kun registreret til ni pct. fra 472.397 til 429.970 tons.

Igen er det samhandlen med Storbritannien, som er under pres. Eksporten hertil er faldet med 22,5 pct. Vigende eksport oplever EU også til lande som Israel, Algeriet, Tyrkiet og Rusland. Til gengæld er eksporten øget med 1,8 pct. til Kina. Eksporten til Canada er øget med 212 pct. og eksporten til Japan er øget med 155 pct. Der er dog i rå mængder tale om en forøgelse på samlet 9.000 tons.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle