Unge varsler en "grøn storm" over Danmark

Danmark rammes de næste dage af en storm, ifølge unge i Den Grønne Ungdomsbevægelse. Bevægelsen har nemlig her til morgen sat 50 unge på en valgbus, som i løbet af 3 dage skal lægge vejen forbi 6 byer i en slutspurt i valgkampen, som de kalder "grøn storm".

- Vi vil oversvømme 6 byer med demonstrationer, plakatophængning, valgkampsværksteder og en masse andre aktiviteter. Vores bevægelse har aldrig været større, med unge over hele landet der kæmper for et grønt valg. Det udnytter vi ved at samle vores kræfter på tværs af landet, siger Esther Bünemann fra Den Grønne Ungdomsbevægelse i en pressemeddelelse.

Under Grøn Storm besøger aktivistene Vejle, Århus, Randers, Aalborg, Silkeborg og Odense.

Mens det er normalt at se politikere rejse rundt i landet med valgbusser, er det første gang at klimaaktivister sætter sig på bussen. Det gør de også for at flytte vælgere, ikke til et bestemt parti, men til at stemme på kandidater og partier der vil forpligte sig på klimahandling - her og nu.

- Vores mission er klar: Vi kæmper for en grøn fremtid. Dem, vi giver magten ved valget, kommer til at have den i de afgørende år for kloden. De år, hvor vi stadig kan nå at sikre os en fremtid med et stabilt klima og en natur i trivsel. De år, hvor vores udledninger må og skal falde DRASTISK, siger Gorm Nissen fra Den Grønne Ungdomsbevægelse.

De Grønne Ungdomsbevægelse er langtfra tilfreds med den klimahandling vi har set hidtil.

- De vigtigste opgør har politikerne ikke turdet tage, som i stedet venter på fremtidige teknologiske fixes. Klimavidenskaben har slået fast at omgående og drastiske reduktioner i hele samfundet er nødvendige. Det er ikke længere OK, at vente på fremtidige teknofixes, siger Esther Bünemann

Faktaboks

Stop under Grøn Storm

Torsdag: Vejle og ÅrhusFredag: Randers og AalborgLørdag: Silkeborg og Odense

Emneord

Folketingsvalg 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle