Hvidtfeldt: "Dansk landbrug straffes for at gå forrest"

Nyt EU-system for klimakrav er en meget, meget alvorlig situation for dansk landbrug, siger viceformand.

Et nyt EU-system for klimakrav betyder at Danmark står til at få de højeste reduktionskrav i EU. Det skriver JyllandsPosten.

Dansk landbrug rammes af tre faktorer: , at de rigeste lande skal bære de største byrder, at basisåret er vedtaget til 2005 - altså efter at Danmark havde reduceret udledningen med 17 procent, og at Danmark kun i begrænset omfang kan lægge reduktionen over på andresektorer, som fx transportsektoren.

"Dansk landbrug bliver straffet for at være gået forrest på klimaområdet. Vi får absolut ingen kredit for 25 års indsts. Lande, der har forholdt sig roligt, og ikke har gjort nogen særlig klimaindsats, belønnes med lave reduktionskrav," siger Lars Hvidtfeldt, viceformand for L&F, til Jyllands-Posten.

Han understreger, at nye hårde krav til dansk landbrug vil være en meget, meget alvorlig situation.

"Det vil selvfølgelig medføre, at en betydelig del af produktionen i Danmark lukker og flytter til nogle af de lande, hvor udledningen er højere og de fremadrettede reduktionskrav er lavere," siger Lars Hvidtfeldt, der påpeger at Danmark står isoleret i EU, fordi vi er de enest,e der rammes så hårdt af de nye klimakrav.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle