100.000 kroners præmiepulje i ny DLG-konkurrence

DLG har udskrevet en konkurrence, der opfordrer studerende fra alle studiegrene til at komme med deres bud på en forretningsidé eller forbedring, der kan skabe værdi for DLG og landbruget.

Udviklingen i landbruget går hurtigere end nogensinde før, og det får nu DLG til at udskrive en konkurrence, der skal give nye ideer, som kan skabe værdi for branchen.

Således henvender DLG sig til alle studerende i hele landet og giver dem mulighed for at komme med forslag til nye forretningsidéer eller strategiske forbedringer til DLG.

”Vi er sat i verden for at skabe værdi for landmanden, og det arbejder vi for hver dag, men vi skal hele tiden forny os. Derfor opfordrer vi nu den kommende generation af landmænd, forretningsfolk, forskere og ledere fra alle studiegrene til at byde ind med deres ideer,” siger Ole Christensen på vegne af DLGs direktion.

Videreudvikling og rekruttering

I stedet for at bruge penge på professionel rådgivning, søger koncernen nu mod uddannelsesinstitutionerne for at få et friskt pust til fremtidens forretninger.

”Jeg vil hellere arbejde med unge mennesker, end jeg vil arbejde med konsulenter. De unge har et oprigtigt drive for at sikre fremtiden, og så ser de verden fra en anden vinkel end os, der har været i faget længere tid”, fortæller Ole Christensen, der har stor tiltro til kvaliteten af de idéer, som de studerende vil fremlægge i konkurrencen.

”Jeg er 100 procent sikker på, at vi får nogle initiativer, vi kan arbejde videre med. Vi har tidligere lavet samarbejde med studerende om at finde på nye idéer til vores digitaliseringsstrategi, og der fik vi en masse gode bud. Her er der frit slag, så vi har store forventninger til resultatet”, fortæller han.

DLG vil heller ikke slippe de dygtigste deltagere efter konkurrencens afslutning, da målet også er at skabe langvarige samarbejder med den unge arbejdsstyrke.

”Vi håber, at nogle af de dygtige studerende, der skiller sig ud i konkurrencen, kan blive en del af organisationen. Der er rift om de kvikke, unge hoveder i branchen, så det handler om at komme ud af startboksen og få vist dem mulighederne i DLG”, siger direktøren.

Store præmier på spil

De 10 bedste forslag vil blive indkaldt til en indledende runde i København, hvor de skal præsenteres for en jury, der bland andet består af medlemmer fra DLGs direktion. Dernæst vil der være en finalerunde, hvor de tre bedste forslag præmieres med henholdsvis 50.000, 30.000 og 20.000 kroner.

”Vi har udlovet fine præmier, og det betyder også, at deltagerne gerne må tænke stort. Vi er i princippet åbne for alle muligheder, så længe det er en ny idé for DLG.  Vi vil fra direktionen selv være til stede til præsentationerne, og vi glæder os meget til at møde de studerende og høre deres bud på fremtiden for landbruget,” siger Ole Christensen.

Der er deadline for indsendelse af forslag d. 8. oktober 2018. Indledende runde foregår d. 2. november og finalerunde d. 12. november – begge i København.

Læs mere på www.dlg.dk/competition, hvor der blandt andet er en casebook med nyttig information om DLG, samfundstendenser og landbrugets fremtid.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle