19-årig med landbrugsdrømme: "Udfordringerne tiltaler mig"

Når Morten Brixen ikke har travlt med skolen, bruger han tiden bag kameraet. Høst og landbrug tiltaler ham så meget, at han overvejer at blive landmand.

19-årige Morten Brixen havde pakket alt sit videoudstyr, da han onsdag aften skulle ud og besøge landmand Niels Peder Hyldgaard. De to har kendt hinanden i tre-fire år via fælles bekendte, og Morten Brixen har flere gange været ude for at følge høsten.

"Jeg har tidligere taget billeder derude og spurgte derfor, om det ikke kunne være sjovt, hvis jeg tog kameraet med. Den var han med på, og så var det bare at pakke tasken og komme afsted", siger Morten Brixen.

Niels Peder Hyldegaard driver Kabbel Hovedgård, hvor der dyrkes 300 hektar. På videoen ses bedriftens New Holland mejetærsker med 30 fods skærebord i færd med at høste vårbyg. 

"De høstede omkring 10-15 hektar, inden det blev for vådt på grund af duggen, men jeg nåede at få nogle gode optagelser", siger Morten Brixen, der selv har stor interesse for landbrug.


Foto: Morten Brixen

Måske landmand

Morten Brixen er opvokset på landet, men hans forældre har ikke selv landbrug, alligevel trækker erhvervet i ham.

"Jeg er lige startet på tredje år på HHX og planlægger at tage et sabbatår næste år. Derefter kan det godt være, jeg vil uddanne mig til landmand. Jeg synes, man kan bruge uddannelsen til rigtig meget. Min far har også grønt bevis, selvom han i dag sidder på kontor", siger han.

Morten Brixen drømmer ikke om et kontorjob. Det er ideen om at producere et produkt, han finder interessant. 

"Der er så mange ting, der kan gå galt, så man skal virkelig vide meget. Du skal samtidig også kunne sætte dig ind i alle de regler, der er. Det at være landmand er jo ikke kun at køre traktor, der ligger en masse andet bag det, som kræver en stor viden", siger han og fortsætter:

"Jeg synes, der er noget fascinerende ved at producere noget og kunne stå med et færdigt produkt", siger han og tilføjer, at risikoen for fejl og de udfordringerne, man som landmand kan støde på, er det der tiltaler ham ved erhvervet. 

Om Morten Brixen ender som landmand er ikke til at vide, men bliver det sådan, er drømmen planteavl eller en svinebedrift. Foreløbig koncentrerer han sig om at gøre sin HHX færdig. 

Med de indsendte fotos og videoen deltager Morten Brixen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst og 'Skyd Høsten Bedste Video' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle