2001, et år med regn og BSE-krise

På verdensplan står 11. september 2001 mejslet i de flestes erindring. Mange landmænd vil også huske samme efterår som det, hvor de måtte opgive at høste deres gode kornmarker på grund af vedvarende regn.

Bortset fra høsten var 2001 et år med gode vækstforhold, så der stod store afgrøder på markerne. Så det var et af de år, hvor mange landmænd fik en fin høst hjem, mens andre fik en slem bet. Landskontoret for Planteavl skønnede, at 30-40.000 ha korn måtte efterlades på marken.

Økonomien fortsatte fremgangen, dog ikke for kvægbrugerne, som led under BSE-krisen. For svineproducenterne var det et gyldent år. Produktionen var større end nogensinde, og noteringen lå hele året i niveauet 10-12 kr. kg. England ramtes af mund- og klovsyge, som nåede at brede sig til ca. 2.000 besætninger. Danmark undgik det med kraftige forholdsregler, blandt andet aflystes alle dyrskuer.

Læs mere om 2001 på vores jubilæumshjemmeside www.godhistorie.dk

LandbrugsAvisen fortæller her på vores hjemmeside løbende om de sidste 60 år i dansk landbrug - de år, vi har eksisteret på grund af - og for - dansk landbrug.

Læs mere om på vores jubilæums-hjemmeside www.godhistorie.dk og del meget gerne dine egne minder fra året - eller andre år - ved at indsende dem til godhistorie@landbrugsmedierne.dk eller lægge dem på det sociale medie Instagram med hashtagget #taklandmand.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle