2005, et år med økonomisk fremgang

Trods en presset driftsøkonomi, investerede landmændene i ny teknologi.

Den økonomiske fremgang, der viste sig i 2004, fortsatte i 2005. Næsten vanligt var den ikke ligeligt fordelt. Planteavlerne måtte som helhed notere et fald i indtjeningen, svineproducenterne fortsatte en jævn stigning, mens kvægbrugerne fordoblede deres overskud fra landbruget. Stigende oksekødsmarker var medvirkende, men det er bemærkelsesværdigt, at en stor del af fremgangen skyldtes, at landmændene markant forbedrede effektiviteten i deres produktion.

Gennem nogle år præsterede heltidslandmændene i husdyrproduktionen imponerende investeringer i nye stalde og ny teknologi, bl.a. over 800 malkerobotter. Trods en presset driftsøkonomi var det muligt på grund af det lave renteniveau. De nye stalde er et gode både for dyrevelfærden, for arbejdsmiljøet og dermed også for effektiviteten.

Læs mere om 2005 på vores jubilæumshjemmeside www.godhistorie.dk

LandbrugsAvisen fortæller her på vores hjemmeside løbende om de sidste 60 år i dansk landbrug - de år, vi har eksisteret på grund af - og for - dansk landbrug.

Læs mere om på vores jubilæums-hjemmeside www.godhistorie.dk og del meget gerne dine egne minder fra året - eller andre år - ved at indsende dem til godhistorie@landbrugsmedierne.dk eller lægge dem på det sociale medie Instagram med hashtagget #taklandmand.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle