2006, var året hvor der blev diskuteret globalisering

Alt tyder på, at de økonomiske driftsresultater i 2006 vil fortsætte den opadgående tendens fra 2005. Med rimelig sikkerhed kan forudsiges, at høsten efter den tørre og rekordvarme juli igen vil blive på det jævne, og at de enkelte landmænds resultater vil blive vidt forskellige, bl.a. afhængigt af, om de nåede at høste, inden det regnfulde augustvejr satte ind.

Dansk Landbrug har længe været et globalt erhverv. Nu får globaliseringen ny aktualitet på godt og ondt. Selvom vi producerer mad til tre gange Danmarks befolkning, strømmer fremmede fødevarer ind i butikkerne. Til gengæld arbejder nogle tusind ”fremmede” medarbejdere i vores landbrug og fødevarevirksomheder samtidig med, at vi sender fire millioner grise til opvækst i udlandet. Danske landmænd investerer hundreder af millioner kr. i pionerlandbrug særlig i Øst og Centraleuropa.

At være landmand i Danmark er fortsat ikke nogen dans på roser. De forhadte og uretfærdige jordskatter lever endnu. Desværre sætter 2006 også en tragisk rekord i arbejdsulykker med dødelig udgang.

Læs mere om 2006 på vores jubilæumshjemmeside www.godhistorie.dk

LandbrugsAvisen fortæller her på vores hjemmeside løbende om de sidste 60 år i dansk landbrug - de år, vi har eksisteret på grund af - og for - dansk landbrug.

Læs mere om på vores jubilæums-hjemmeside www.godhistorie.dk og del meget gerne dine egne minder fra året - eller andre år - ved at indsende dem til godhistorie@landbrugsmedierne.dk eller lægge dem på det sociale medie Instagram med hashtagget #taklandmand.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle