26-årig køber gård

Thomas Bertram vil være økolog - 1. januar fik han papir på, at han ejer en gård. Han er allerede i fuld gang med at opbygge sin kommende sobesætning på 110 søer.

I starten af november tog 26-årige Thomas Bertram for alvor fat på sin karriere som økologisk svineproducent.

Den 9. november modtog han de første polte fra Bo Kibsdals avlsbesætning. Poltene skal være grundlaget for hans kommende 110 søer store besætning, som han er ved at etablere farefolde til rundt om ejendommen øst for Brønderslev, som han formelt overtog ved årsskiftet.

LandbrugsAvisen besøgte Thomas Bertram første gang ved et uddannelseskursus på Dalum Landbrugsskole for kommende produktionsledere for godt et år siden. Dengang var drømmen at blive økolog - og det spor har han forfulgt med overtagelsen af den nordjyske svinegård, selv om det har holdt hårdt.

Nu flytter liften dit redskab sidelænsMaskiner 17. november · 08:50

»Det var meningen, at jeg skulle leje noget jord for at starte en økologisk produktion. Men i februar 2016 fandt jeg den her ejendom, som jeg kunne købe, kun et par km fra mine forældres gård. Udgangspunktet var, at jeg ikke havde mulighed for at låne penge, og det var også tæt på, at det ikke kunne lade sig gøre, men Mercur Bank troede heldigvis på mit projekt,« siger den unge landmand.

Læs meget mere om Thomas søer og  hans veterantraktorer i Landbrugsavisen, der udkom torsdag-fredag. Læs som e-avis her. Tegn et abonnement på LandbrugsAvisen og få en fem ugers gratis prøveperiode. 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu