65-årig jæger tiltalt for uagtsomt manddrab - ramte ven i skov

Den 65-årige mand, der i januar skød en 57-årig jagtkammerat, er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

En 65-årig mand fra Silkeborgegnen er tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med en jagtulykke den 9. januar 2022 i et skovområde mellem Karup og Thorning.

Det skriver Midt-og Vestjyllands Politi.
 
En 57-årig jæger mistede den 9. januar 2022 livet, efter han blev ramt af et skud afgivet af en 65-årig jagtkammerat.

Sagen er blevet efterforsket af Midt- og Vestjyllands Politi, og nu har politikredsens anklagemyndighed rejst tiltale i sagen. Den 65-årige mand er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Ifølge anklageskriftet afgav den tiltalte under jagten et skud med sin jagtriffel uden at have sikret sig, at der ikke var personer i skudretningen. Skuddet ramte den 57-årige jagtkammerat, der efterfølgende døde som følge af skuddet.

Sagen vil blive behandlet som en domsmandssag ved retten i Viborg. Den er endnu ikke berammet.

De har tidligere været fremme, at de to venner var alene på jagt, da ulykken skete.

Dagen efter ulykken tydede politiets foreløbige undersøgelser på, at den 65-årige på omkring 100 meters afstand affyrede et skud mod det, han troede var et anskudt krondyr.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår sagen kommer for retten. Den vil blive behandlet af Retten i Viborg.

Jagtulykker med dødelig udgang er meget sjældne herhjemme.

I november 2010 mistede en 41-årig livet, efter at han blev ramt af et vådeskud under en jagt i Ølstykke. Han deltog i et større jagtselskab og blev dræbt, da en af de andre jægeres våben gik af.

En 33-årig mand blev i december 2006 dræbt under en duejagt nær Stenlille på Midtsjælland. Han rejste sig op foran en anden jæger og blev ramt i baghovedet på mindre end en halv meters afstand.

OBS. opdateret kl. 13.30 med info fra ritzau om jagtulykker generelt.

/ritzau/

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle