Svinetælling kan presse prisen op

@\:ch value\=\"226 128 147\"/= @Telefon= @Normal =[S"","Normal ","Normal "] @indledning=[S"","indledning"] @Emne bjælke=[S"","Emne bjælke"] @Byline=[S"","Byline"] @brød=[S"","brød"] @brød u indryk=[S"","brød"] @Mellemrubrik=[S"","Mellemrubrik"] @Forside side henv.=[S"","Forside side henv."] @Telefon=[S"","Telefon"] Færre avlsdyr i Danmark, Spanien, Holland og ØstEuro pa gavner priserne.

Nye tal fra svinetællinger i Spanien og Holland i april viser nu, at svineproduktionen i Europa vil falde i de kommende måneder.

I løbet af et år er antallet af drægtige søer i Spanien faldet med 12,3 procent og i Holland med 6,8 procent. I forvejen har tal fra ØstEuro pa vidnet om en stor nedgang i produktionen alene i Polen er der tale om et fald i antallet af drægtige søer på næsten 20 procent. Herhjemme er faldet i antal drægtige søer på godt 10 procent, mens der var tale om et fald i antal smågrise på knap 12 procent og antal slagtesvin op til 50 kg på 14 procent.

Danmark ikke alene

Chefkonsulent i DMA Karsten Flemin forklarer, at udviklingen i antallet af drægtige søer indikerer et fald i produktionen også i Vesteruopa i andet halvår og især i starten af 2009:

"Vi har tidligere fået tal der vidner om en nedgang i produktionen i ØstEuro pa og i Danmark. De nye tal bekræfter, at vi i Danmark ikke er alene om nedgangen i VestEuro pa, men vi var bare tidligere ude med at registrere nedgangen," siger Karsten Flemin.

"Vi har ikke set, at slagtningerne for alvor falder i de andre vestEuro pæiske lande, men disse tal indikerer, det sker," siger Karsten Flemin.

"Selvfølgelig er der altid usikkerhed i tællingerne, men der er ingen tvivl om retningen," tilføjer han.

Side 18

himmelstrup@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle