Agro Food Park skal beskæftige 3000 personer

Udviklingsplanen Agro Food Park 2030 bliver præsenteret i dag, onsdag.

Ved Skejby ved Aarhus skal der på de 110 hektar i 2030 være 3000 mennesker, der arbejder med fødevarer og innovation.

Det er visionen i nøgletal for Agro Food Park, der er ejet Landbrug og Fødevarer. De har siden etableringen i 2009 været i en rivende udvikling. Allerede nu er 75 virksomheder med tilsammen 1000 ansatte, flyttet ind i Agro Food Park.

Inden længe er det også er adresse for Arlas nye globale innovationscenter.

"Agro Food Park bygger videre på stolte danske traditioner for tillidsfuldt samarbejde, men også konkurrence mellem stærke parter i dansk landbrug og fødevareindustri - med fokus på at udvikle fødevarer af højeste kvalitet," siger Steen Nørgaard Madsen, formand for Agro Food Park, i en pressemeddelelse.

"Fødevarehvervet skal udvikle sig - vi skal finde ny viden, skabe nye produkter og indgå nye, innovative samarbejder med åbent sind. Det er målet med Agro Food Park - at give de rigtige mennesker de rigtige rammer for at skabe noget nyt og skabe vækst. Sådan skal den danske fødevareklynge styrkes i den globale konkurrence," siger Karen Hækkerup, direktør for Landbrug & Fødevarer.

Der er i dag allerede en stor interesse for Agro Food Park, hvor virksomheder dagligt henvender sig, melder L&F. Derfor er den nye plan også en nødvendighed, så man kan styre udviklingen i den rigtige retning - med fokus på innovation og vækst og investeringer.

Helt konkret rummer den nye 2030-plan, der er støttet af Realdania, tre primære landskabelige koncepter, som kaldes 'The Strip', 'The Plazas' og 'The Lawn'.

Der er en udvikling Rådmand for Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Wurtz ser frem til.

"Agro Food Park er på mange måder et billede på, hvordan fremtidens erhvervsområde skal se ud. Det er tæt og intenst, det bringer medarbejderne sammen, og så er det bundet op på letbanen. Erhvervsområder kan let blive store, kedelige ørkener, der genererer en masse biltrafik og ingen møder mellem mennesker. Agro Food Park tænker på en helt anden måde, og vil i stedet invitere aarhusianerne indenfor, og det er fantastisk positivt," siger han.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle