Arla skriver kontrakt på 1,5 mia. kg mælk i Storbritannien

Også de næste tre år frem vil der være Arla-mælk i Asda. Og det endda til en garanteret mindstepris.

Den britiske butikskæde Asda vil også de tre kommende år sætte en betydelig mængde Arla-mælk i sine kølediske.
Det meddeler Arla UK selv i en pressemeddelse.
Dermed kom der oven på sidste uges dårlige nyhed om tab af en stor Tesco-aftale til den privatejede konkurrent Müller nu igen lidt positive nyheder til andelshaverne i Arla.
Asda er alene målt i mængder en langt vigtigere kunde end Tesco, i og med at Arla skal levere hele 1,5 mia. kg mælk i form af mærkevaremælk og fløde over de næste tre år
»Det er en meget glædelig nyhed og vi værdsætter Asda’s fortsatte støtte til vores mælkeproducenter. Dette demonstrerer, at vi har brug for at udvikle vores forretning igennem partnerskaber med vores detailkunder for at tilføre værdi. Vi ser frem til at arbejde sammen med Asda,« udtaler chefen for Arlas forretning i det britiske, Peter Giørtz-Carlsen.
De 500 mio. kg årligt skal ses i forhold til den samlede britiske mælkemængde på på mellem 3,5 og 4 mia. kg. årligt fra de 3000 britiske andelshavere. Hvorvidt der er tale om en udvidelse af de eksisterende mængder, som Asda aftager, fremgår dog ikke.

Økologer slipper for miljøkrav 16. januar · 17:49

Høj garantipris
En ting er dog mælkemængden, som Arla får afsat. En endnu vigtigere ting er prisen, som aftalen sikrer.
Den normalt velunderrettede engelsk mejerianalytiker Ian Potter fra Ian Potter Associates skriver på sin hjemmeside, at Arla har fået garanteret en mindstepris på 28 pence per liter som en del af aftalen. Det svarer i dagens kurser til 2,71 kroner per liter - og altså væsentlig over den mælkepris på 2,11 kroner per liter, som Arla pt. betaler for råmælk til andelshaverne.
Arla og Asda har dannet parløb over en længere periode - og Asda har også markeret sin støtte til de britiske mælkeproducenter ved at være den første, store detailkæde, der satte Arlas »farmer-owned«-mærke på kartonerne.
Aftalen løber frem til 2019.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu