Arla: Stor usikkerhed på mejerimarkederne

Arla fastholder mælkepriserne - men markedet er langt fra gået fri af virus-frygten, melder mejeriselskabet.

Arla Foods melder om massiv uro på mejerimarkederne verden over, som følge af covid-19 og dens mange følger.

"Hele den globale økonomi overskygges af virkningerne af pandemien (Coronavirus) og de initiativer, som regeringer i hele verden tager for at begrænse dens spredning. Mejerimarkedet er ingen undtagelse. Vi ser volatilitet i både efterspørgsel og priser i alle produktkategorier og på alle markeder", melder Arla i sin månedlige markedsopdatering.

Alligevel fastholdes mælkeprisen med den forårsstigning, der kom i marts måned, både for konventionel og økologisk mælk, også for april.

Det betyder, at acontoprisen inklusiv alle tillæg vil være på 256,3 øre pr kilo i april, mens økoprisen vil lyde på 316,9.

Dette er dog baseret på både tillæg for Arlagården Plus, hvor langt størstedelen af danske mælkeproducenter deltager, samt GMO-frit foder, hvor kun en mindre andel får tillægget på en eurocent. 

For de fleste vil prisen derfor maksimalt, hvis man har samtlige kvalitetstillæg, lyde på 248,85 øre per kilo.

Arla: Vi forsøger at afbøde konsekvenserne

Mejeriselskabet melder, at man følger markedsudviklingen nøje og handler for at begrænse de negative konsekvenser.

"Al fokus er på nuværende tidspunkt rettet mod at sikre flow'et af varer fra gårdene til kunderne, og at organisationen fungerer. Indtil effekten af den nuværende situation er klarlagt, er udsigterne usikre", lyder det.

"De tiltag, der er kommet fra regeringer rundt omkring i verden i et forsøg på at begrænse spredningen af sygdommen, har medført en betydelig usikkerhed på mejerimarkederne og deraf følgende prisfald i alle kategorier. Det er dog SMP og i mindre udstrækning WMP, der er blevet mest påvirket", skriver selskabet og påpeger, at også valutakurserne er ramt.

Det meldes samtidig, at produktionen i EU har været stigende fra årets afslutning med en forøgelse på ca. 1,1 % i forhold til sidste år med Tyskland og Frankrig som de førende. derimod er New Zealnd påvirket af tørke og produktionen under pres, mens USAs mælkeproducenter fortsat øger væksten.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle