Calvex lancerer nyt kalvefoder

Det kendte kalvefirma fra Skive bringer i forbindelse med NutriFair et helt nyt produkt på markedet til fodring af kalve, som bedst kan betegnes som mælk på pilleform.

Calvex er i forvejen kendt for MælkeTaxa, ColoQuick og Sprayfo mælkepulver, der alle retter sig mod kalvens mælkefodringsperiode. Nu føjer virksomheden med Axcelera endnu et produkt til det stærke sortiment.

Det nye produkt skaber sin egen kategori for fodermidler, da der ikke er tale om en traditionel kraftfoderblanding til kalve.

»Axcelera kan bedst beskrives som mælk på pilleform. Det er et utroligt spændende produkt, der som supplement til den eksisterende mælkefodring gør det muligt at øge energioptagelsen i mælkefodringsperioden og samtidig skabe grundlaget for en problemfri fravænning, hvor kalven kan opretholde en høj tilvækst«, forklarer Hans Chr. Christiansen, cand.agro. og udviklingschef hos Calvex.

Ifølge Hans Chr. Christiansen er der en stærk positiv sammenhæng mellem kviekalvens tilvækst i de første måneder efter fødsel og mælkeydelsens størrelse senere i livet. Dette har bl.a. baggrund i, at sunde kalve med en høj tilvækst udvikler større organer og har en høj frekvens af celledelinger i det mælkeproducerende væv.

Tidlig vomudvikling

Axcelera minder med sit indhold på 12 pct. fedt, 20 pct. protein og 40 pct. laktose næringsstofmæssigt om mælk, men da foderet er på pilleform, ender det ikke som mælk i løben, men derimod i vommen, hvor det stimulerer en tidlig udvikling af drøvtyggerfunktionen.

»Kalve interesserer sig først for traditionelt kraftfoder to til tre uger efter fødsel, og reelt æder kalvene normalt intet tørfoder af betydning før dette tidspunkt. En unik fremstillingsproces gør det muligt at have et højt laktoseindhold i den pelleterede Axcelera - og det er netop laktosen, der vækker kalvenes interesse for foderet tidligt. Kalvene fatter hurtigt interesse for Axcelera, og aktivering af vommen allerede få dage efter fødsel sikrer en god udvikling af drøvtyggerfunktionen og reducerer samtidig risikoen for diarré«, siger Hans Chr. Christiansen.

Calvex har forventning om, at produktet vil blive godt modtaget på det danske marked.

Faktaboks

Axcelera

  • Det er det engelske firma AB Neo, som har udviklet og nu står for produktionen af Axcelera. Produktet er i de seneste år med succes lanceret på en række europæiske markeder og i Nordamerika.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle