Dansk Kvæg holder fast i fordeling af udgifter til vaccination

"Fællesskabet betaler en stor del af de samlede udgifter, men vi kan ikke betale driftstab på den enkelte bedrift," siger Dansk Kvægs formand, Peder Philipp. Han glæder sig over, at det er lykkedes at få lov at lave vaccinationsringe, hvor naboer eller bekendte kan bistå hinanden med tilsyn ved vaccinationerne.

En praktisk løsning, der letter situationen for mange af dem, der skal vaccinere mod bluetongue. Sådan ser Dansk Kvægs formand, Peder Philipp, på den tilladelse til, at folk med kendskab til medicin kan hjælpe hinanden med tilsyn, når der skal vaccineres mod bluetongue.

Og modellen vækker tilfredshed hos mange landmænd, viste det sig, da det andet af en række informations- møder om vaccinationsprogrammet i aftes blev afviklet i Vissenbjerg.

"Vi har hørt på de mange berettigede indvendinger, der har været, og derfor forlangte jeg, at der blev afholdt et ekstraordinært møde i den styregruppe, der er nedsat med os og Fødevarestyrelsen som deltagere. Det var her, det lykkedes at få vedtaget, at for eksempel naboer, der er vant til at omgås medicin, kan hjælpe hinanden," fortæller Peder Philipp.

Derimod bliver der ikke ændret på den fordeling af udgifterne, som der også har været klaget over.

"For mange dækker den erstatning, der udbetales, de fleste af udgifterne til vaccinationen. Landmanden skal stadig afholde udgifterne til håndtering af dyrene, men fællesskabet betaler en lang række udgifter til for eksempel IT og uddannelse. Det ville blive helt uoverskueligt, hvis vi skulle dække driftstab på den enkelte gård," siger Peder Philipp.

"Jeg er godt klar over, at for nogle vil det give store problemer at gennemføre vaccinationen, men i nogle driftsformer må man betragte det som en erhvervsrisiko," siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle