Det danske svar på Frankrigs vin

Claus Meyer er lykkedes med at skabe efterspørgsel ved at satse på kvalitet og det unikke. I bør også satse på dansk korn, sagde mesterkokken på Vækstkonferencen.

»Hvad nu hvis Norden kunne blive hjemsted for de mest beundringsværdige og sanselige madkulturer? Hvis vi nu er i stand til at skabe en madkultur, som var mere fantastisk, end den vi har arvet fra vores forældre? Skulle vi så gøre det?« lød det fra kok og iværksætter Claus Meyer på Vækstkonferencen fredag.

Her fortalte han om de tanker, der lå til grund for skabelsen af den nordiske restaurant Noma, der er kåret som en af verdens bedste, og forsøgte at inspirere landbruget til at tænke i samme baner.

»Det danske brød og mel kunne have samme rolle, som fransk vin har i dag, i kraft af den måde, vi dyrker det på, og de forhold vi dyrker det under,« sagde mesterkokken.

Før Noma har Claus Meyer været med til at starte specialitetsvirksomheder såsom Chokolade Compagniet, Nørrebro Bryghus og Nordhavns Eddikebryggeri.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle