Eks-formanden har fortsat masser af jern i ilden og har kastet sig over lokalpolitik

50 Niels Jørgen Pedersen.

Den højre skulder driller stadig, men Landbrug & Fødevarers tidligere formand, Niels Jørgen Pedersen, er fortsat aktiv i politik. Foruden bestyrelsesposter i Landbrugets Finansieringsbank, som han var med til at oprette, i Landbrugslotteriet m.fl. er han formand for Thisted Kommunes erhvervs- arbejdsmarkeds- og kulturudvalg.

Han vil ikke sige sig fri for at savne landbrugspolitikken, som han forlod noget brat til delegeretmødet i november 2012. Det var efter at have døjet med skuldrene efter fald på en trappe tidligere på året. Den gang var det en lettelse blot at få sovet.

Nu kan han tænke tilbage på nogle begivenhedsrige år i landbrugspolitik. Karrieren kom i gang for alvor, da han i 2001 blev formand for Nordthy Landboforening, og sluttede, da han trådte tilbage som formand for det forholdsvis nyfusionerede Landbrug & Fødevarer.

Her blev han viceformand i 2009 og måtte træde ind som formand i 2011, da Michael Brockenhuus-Schack trak sig ligeledes på grund af sygdom. I selv samme uge besluttede bestyrelsen at bruge 60 mio. kroner over tre år på den imagekampagne for landbruget, som fortsat kører i medierne.

Niels Jørgen Pedersen er fortsat medlem af bestyrelsen for Nationalpark Thy, som han var med til at få oprettet i sin tid som formand for Landboforeningen NordThy. Det er også erfaringerne herfra, han trækker på i sit politiske arbejde. Han er stolt af, at det lykkedes at få så bred opbakning til projektet og få lavet »de rigtige« grænser om projektet.

»Det var en øjenåbner for mig at opleve, hvad der kan ske, når man går i dialog og finder ud af, hvad man er enige om. Når man starter der, finder man hen ad vejen ud af, hvordan man skal gå videre med resten,« lyder hans enkle filosofi. Han supplerer den dog med, at man også skal kunne stå fast, selv når en beslutning ikke er lige så indlysende for andre, som for en selv. Som for eksempel en imagekampagne til 60 millioner kroner.

Niels Jørgen Pedersen driver en jerseybesætning på 200 køer og planteavl på i alt 750 hektar.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle