Fire kvinder vil stoppe skyttegravskrigen

Tænketanken Frej, der styres af fire kvinder under 30, er på få måneder kommet langt i ønsket om at nå ud til flest mulige.

I september gik tænketanken Frej i luften. Målet er at bygge bro mellem forbrugs Danmark og Produktions Danmark, samt mellem miljø og landbrug. Midt i december ses tænketankens navn nu flere steder rundt om i Danmark.

»Vi stormer derudaf. Der er et kæmpe behov for at nuancere debatten i stedet for den skyttegrav, som de eksisterende aktører ligger og roder rundt i,« siger stifter og formand for Frej, Marie-Louise Thøgersen.

Udover at være formand og stifter af Frej, er hun en af de fire kvinder, der udgør styregruppen i tænketanken. Alle fire er under 30 og er enten i gang med en universitetsuddannelse eller har lige færdiggjort den. Især alderen på styregruppen og de 29 frivillige tilknyttet tænketanken er med til at lappe det hul, der er i debatten om landbrug og miljø.

»Mange har spurgt, om vi ikke var for unge til at drive Frej, men vi mener, at vores ungdom er vores styrke. Hvis jeg har arbejdet mange år i et bestemt erhverv, så ville jeg komme ned i den samme skyttegravskrig, der foregår lige nu. Vi vil gøre tingene anderledes, og det kan vi, fordi vi er unge,« siger Marie-Louise Thøgersen.

Populære debatarrangementer

I januar skal Marie-Louise Thøgersen deltage i Speakers Corner på NutriFair i Fredericia. Henover efteråret her Frej derudover holdt flere debatarrangementer med over 150 deltagere hver gang.

»Vores vigtigste målgruppe er den næste generation, der er på vej ud på arbejdsmarkedet. Her kan vi mærke, at vi rykker,« siger Marie-Louise Thøgersen.

Derfor har Tænketanken Frej rettet sin fokus mod de sociale medier, hvor de ligger korte videoklip ud og transmittere deres debatter live på Facebook.

Frej vil som noget nyt begynde at sende nyhedsmails ud, hvor der vil være interviews med personer fra fødevarebranchen og analyser af varme fødevarediskussioner.

»Største begrænsning var os selv«

Selvom styregruppen i Frej består af fire kvinder under 30, så er det ikke en hindring for tænketanken.

»I starten var jeg nervøs for, om vi kunne præstere, men jeg har aldrig oplevet nogen, der har sagt, at vi ikke kunne klare det. Hvis vi kan levere, så er man ligeglad med alder. Vores største begrænsning var troen på os selv indefra. Der skulle vi nogle gange minde hinanden om, at vi godt kan klare det her,« siger Marie-Louise Thøgersen.

Og det ser især ud til at tænketanken Frej klarer den, hvis man kigger på populariteten siden opstarten i september.

»Vi har fået flere frivillige, og har øget vores views og likes på Facebook. Vi når ud til flere 1000 mennesker, når vi livestreamer og ligger noget ud. Vi kommer bredt ud og rammer målgruppen,« forklarer formanden.

Faktaboks

Tænketanken Frej

  • Formand Marie-Louise Thøgersen har erfaring som assistent hos den tidligere fødevareminister Henrik Høegh, som praktikant hos EU-parlamentariker Jens Rohde og som presse- og politik ansvarlig i Landboforeningen Gefion.
  • Tænketanken Frej har siden sin lancering i september 2016 bl.a. holdt disse oplæg: Økologi - point på karmakontoen?, Pesticider - ven eller fjende?, Er Fair Trade fair?
  • Vil bygge bro mellem forbrugs- og produktions Danmark. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle