Fusioner er guf for private rådgivere

Når de store DLBR-rådgivningsvirksomheder fusionerer, giver det afkast til de private konsulenter.

Fusioner effektiviserer rådgivningsselskaberne og gør dem attraktive for dygtige medarbejdere. Det argument fremfører de store rådgivningsvirksomheder, når de fusionerer, men der er også andre, der er glade, nemlig de private rådgivere uden for DLBR-partnerskabet.

»Det er en af de bedste nyheder for os, når de store fusionerer, for så kan vi mærke, der er en enorm søgning hos os private rådgivere,« siger Jakob Altenborg, privat rådgiver i Miljø og Natur.

Også Poul Christensen, Bjerringbro, Finn Jensen, Jelling, og Rasmus Nørlem, Sorring, der er private planteavlsrådgivere, oplever tilgang ved fusioner.

»Når de store fusionerer, bliver der plads til flere af vores slags. Vi har ikke mærket det ved den nye fusion endnu, men det kommer,« siger Poul Christensen baseret på erfaringer fra tidligere fusioner.

Tilgangen kommer ikke lige nu midt i dyrkningssæsonen, men typisk senere på året.

»Det er ofte forbundet med, at de bliver bedt om at skifte konsulent,« siger Rasmus Nørlem.

Finn Jensen peger på, at kunderne kan komme til at opleve de store centre som tunge og firkantede, mens de møder større fleksibilitet hos de private rådgivere. »Jeg tror, de synes, vi er mere servicemindede,« siger Rasmus Nørlem.

Mister samhørighed

Jakob Altenborg, der har en fortid i ledelsesgruppen i LMO, mener, at kunderne kommer til de private, fordi de føler sig fremmedgjort i de nye, store centre. »Landmændene mister den samhørighed, de gerne vil have med deres konsulent. Før kendte centerlederen Gud og hvermand, men nu ved han ikke, om det er en kunde eller en medarbejder, han går forbi. Derfor bliver der flere af os private,« siger han.

Jakob Altenborg kritiserer derfor DLBR for at at sige, at antallet af rådgivningsvirksomheder inden for landbrug er faldet de senere år, som det fremgik af LandbrugsAvisen i forrige uge.

»Det er tydeligt, at de private ikke er med i den statistik, for dem er der blevet mange flere af i takt med, at DLBR-rådgivningen fusionerer,« siger han.

Jan Winther, direktør i det nye LMO, mener ikke, de vil tage kunder ved fusionen med LRØ. »Denne gang er der ingen, der skal skifte konsulent, og ingen huse der lukker. Til gengæld kan de få lidt bedre rådgivning, så jeg forventer, at vi får flere kunder,« siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle