Konkurrencegenet er intakt hos slagteribossen

60 Konkurrencegenet er intakt hos Ove Thejls, adm. direktør for slagteriet Tican i Thisted, som 25. oktober fylder 60. Han løber stadig syv kilometer hver dag men har skiftet de mere fysisk krævende sportsgrene ud med golf og dans.

Ove Thejls passede grise som barn på gården i Løgstrup og var udset til at overtage bedriften. Men han overlod den til storebroren og gik handelshøjskolevejen efter et halvt år på slagtelinjen på slagteriet i Skive.

Ove Thejls blev cand.merc. i 1981 og først handelsskolelærer og økonomiansvarlig i skiftende virksomheder, før han i 1987 blev hentet til Vestjyske Slagterier. Her var han med til at styre organisationen gennem fusioner, ekspansion og internationalsering. Efter otte år så han i øjnene, at han skulle kende sin besøgelsestid, hvis drømmen om en post som administrerende direktør skulle opfyldes, for der var kun fire slagterier tilbage. Chancen bød sig, da stillingen i Tican blev ledig, hvor han har symboliseret selskabets position som den lille terrier i slagteribranchen.

I de snart tyve år har selskabet været igennem en markant udvikling. Slagtekapaciteten er udvidet, og der er opkøbt virksomheder og selskaber i flere lande til forædling og salg, de seneste i Cypern og Shanghai. Omsætningen er femdoblet fra en til fem mia. kr. i perioden.

Seneste tiltag er at forberede omlægningen af det andelsejede slagteri til et aktieselskab med investorer udefra. Processen blev sat i gang dette forår, da de 300 ejermedlemmer nikkede ja til planen. Den forløber ifølge Ove Thejls planmæssigt, så selskabet er klar til at hente ekstern kapital ind i løbet af de første måneder af 2015. Ove Thejls er med i Landbrug & Fødevarers virksomhedsbestyrelse.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle