Krone-sølv for »Fætter Højben«

Krone lancerer nyt system, så kabinen på en Krone Big X finsnitter kan hæves med 70 centimeter.

I takt med at moderne højtydende majsplanter når op i betragtelige højder, føler piloterne på majssnitterne af og til, at de har tilbragt hele dagen med at glo ind i en mur af majs. Overblik er der i hvert fald ikke meget af.

Det gør Krone nu noget ved og lancerer Krone LiftCab til Big X finsnitterne. Nyheden har indbragt en sølgmedalje op til årets Agritechnica.

»Strengt taget kunne vi jo snildt have opfundet den for 10 år siden. Men det kræver jo lige, at nogen får idéen. For føreren har det en enorm effekt, ikke mindst ved kørsel om natten. Brugerne vil elske det«, jublede marketingchef hos Maschinenfabrik Bernard Krone, Heinrich Wingels, da han forleden fortalte om nyheden for pressen.

I Agritechnicas begrundelse for at tildele hæve-sænke kabinen en sølvmedalje lyder det også, at det tillige har en sikkerhedsmæssig gevinst, da føreren lettere kan opdage en eventuel farlig situation længere fremme.

Blot med tryk på en knap inde i kabinen kan man hæve eller sænke kabinen med 70 centimeter. Det betyder også, at der bliver nemmere adgang til service nedenunder, når montøren skal udføre service på maskinen. Som en yderligere fordel kommer fører og kabine også lidt længere væk fra snitteprocessen nede foran, hvilket angiveligt har reduceret støjniveauet i kabinen markant. Samtidig er hele kabinen også fornyet med bl.a. et nyt system af vinduesviskere hele vejen rundt. Motoren i de nye Krone Big X snittere kommer fra Liebherr.

Nyheden lanceres på Krone Big X 880 på Agritechnica.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle