Stor fokus på firkantede baller

LB334R er mindre følsom over for græsset og kræver mindre justering for at lave baller i tilstrækkelig kvalitet, mener Alexander Sutton.

På Urtebækgaard er der stor fokus på at lave baller af god kvalitet og som lever op til kundernes krav. Det er nærmest et must for at kunne sælge wraphø til de mange hestefolk i Nordsjælland.

Mens halm er en nem afgrøde at presse, stiller wraphø lidt andre krav til presseren.

»Vi er meget opmærksomme på at presse så meget i wrapballerne som muligt, og derfor går vi efter 25-30 pakker i en balle på 1,5 meter. Så med flere stempelslag pr. minut er det også en af årsagerne til, at vi kan køre hurtigere med den nye Case IH-model, uden det går ud over densiteten i ballen,« vurderer han.

»Det er vigtigt, at vi presser flotte, faste og firkantede baller. Så alt efter græssets struktur, fugtighed og mængde materiale justerer vi ofte på, hvornår oppakkerarmen skal udløse på vores nuværende pressere.«

»For meget materiale i forkammeret giver lavere densitet i ballen og færre pakker. For lidt materiale i forkammeret øger risikoen for runde baller, fordi toppen af forkammeret ikke fyldes helt op, inden pakkerarmen udløser. Det er en balancegang,« forklarer Alexander Sutton.

Men her virker den nye LB334R lidt mindre følsom over for afgrøderne.

»Indtil videre har det ikke være nødvendigt at justere på presseren. Den klarer fint de afgrøder, vi har været i de første par dage. Men nu må vi se, når vi får den i lidt flere forskellige afgrøder,« tilføjer han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle