Tilbagegang i eksport af oksekød

Af Oliver Hammershøj Bentsen, analytiker, Landbrug & Fødevarer

Eksporten af oksekød er lavere i de første otte måneder af 2019 end samme periode året før. Den samlede danske eksport af okse- og kalvekød samt oksekødsprodukter var på 1.775 mio. kr. i de første otte måneder af 2019. Det er et fald på 8,8 pct. i forhold til samme periode sidste år. Eksporten ligger dog fortsat over eksportværdi i 2017.

Udviklingen i eksporten af oksekød har primært været drevet af et fald på 12,1 pct. i den eksporterede mængde ift. 2018 (jan-aug). Således blev der eksporteret 62.049 ton okse- og kalvekød samt oksekødsprodukter i de første otte måneder af 2019.

Det er især eksporten af frosset og kølet oksekød, der mængdemæssigt er faldet. Her faldt eksporten med 8.552 ton (-16,3 pct.) og lå dermed på 44.068 ton i de første otte måneder af 2019.

Den lavere eksportmængde skyldes altovervejende et fald i eksporten til EU på 12,9 pct., svarende til 8.541 ton. Det er primært Tyskland, Finland og Storbritannien, der har aftaget mindre oksekød. For Tyskland gælder det især et fald i kølet oksekød, der er faldet med 28 pct. (fra 19.065 ton til 13.682 ton) i de første otte måneder af 2019 ift. samme periode i 2018.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle