Børnebørnene elsker at være med, når morfar høster hvede

Børnebørnene elsker at være med, når morfar og far går i gang i høstsæsonen ved Køge.

Når børnebørnene sidder med i mejetærskeren, er det svært ikke at smile over, at de også kan nyde godt af landbruget og en god høst.

Sådan har familien Madsen det i Ørsted ved Køge, hvor morfar Carl Erik Madsen på 69 år foreløbelig har tærsket 27 hektar vinterhvede ud af 70. På billedet står børnebørnene Niels på 10 år, Ellen på syv og Svend på tre sammen med deres far, Henning Madsen.

"Børnene elsker det. Vores ældste søn vil gerne være landmand, og vores drenge kan navnene på alle traktorer. Det er kørt ind med modermælken", fortæller Maria Madsen, der er gift med Henning Madsen, der passer gården Højstrup sammen med hendes far.

Udbyttet er indtil videre 10,4 ton pr. hektar med en vandprocent på 14,5 procent.

Børnebørns interesse giver glæde

Nogle gange har børnene pakket rygsækken med en madpakke og legetøj, når de skal "hjælpe" med at høste. En lur på sædet ved siden af, mens morfar høster, er der også plads til.

"Vores to drenge er tit med ude at høste, ligesom vores datter nogle gange også er med. Selvom hun altid er fint klædt på, er hun den mest aktive, når de leger. Min far synes, det er rigtig hyggeligt, og han siger, det giver ham en glæde til at fortsætte".

Gården har 250 hektar jord med 70 hektar hvede, 70 hektar byg, 62 hektar engrapgræs, 10 hektar rajgræs og 25 hektar rødsvingel. For 10 år siden valgte Maria Madsens mand, der er uddannet økonomisk rådgiver, at hjælpe til på gården, og siden hen har parret købt noget af jorden.

"Jeg er selv uddannet fysioterapeut, men jeg elsker at være med på sidelinjen. Det er dejligt at være med og mærke 'ånden' ved at høste", siger Maria Madsen.

I forhold til børn og sikkerhed, fortæller hun, at både store og små er meget opmærksomme.

"De er ikke med, når vi høster græsfrø, for de synes, det går for langsomt. Min far og mand er meget opmærksomme på børnene, og børnene ved godt, de skal have øjenkontakt med føreren i traktoren, hvis de går derhen, eller aftale på forhånd, hvis de for eksempel løber hen til laden".

Med billederne deltager Maria Madsen i konkurrencen i 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle