Fra historiker til møller: "Jeg nyder at være kommet tilbage til duften af korn"

Møller Jacob Hanquist Petersen gik fra at være historiker, til igen at stå med hænderne i kornet.

"Fra marken til møllen. Uldum Mølle står klar til at modtage de gyldne kerner", sådan skriver Jacob Hanquist Petersen, om sit indsendte billede af den gule New Holland mejetærsker, foran den gamle mølle.

"Det er lidt snyd, for mejetærskeren er lånt af vores lokale landmand Lars Johnsen Christensen fra Boring Højskolegård A/S. Vi har lige holdt Dansk Mølledag, og synes det kunne være sjovt at have en mejetærsker holdende foran møllen, når det nu er høsttid", siger Jacob Hanquist Petersen, der er ansat som møller på Uldum Mølle.

Mejetærsker tog lidt af hækken

Det viste sig dog at være noget mere besværligt at få mejetærskeren ind i gården, end først antaget.

"Sådan en har jo et kæmpe skærebord, som vi ikke lige havde kalkuleret med, så der måtte flyttes lidt skilte og en del af hækken, men det lykkedes til sidst", griner Jacob Hanquist Petersen.  

Uldum Mølle fungerer i dag som et arbejdende møllemuseum. Man kan selv besøge møllen eller få en rundvisning af kustoden. Derudover findes der også en gårdbutik på stedet, der udelukkende sælger økologiske melprodukter, som er fremstillet på møllen.

Økologisk Dansk korn

"Vi har tidligere fået korn leveret fra forskellige lokale økologiske landmænd og i en periode også fra Tyskland, men kvaliteten var desværre for svingende", siger Jacob Hanquist Petersen.

I dag leveres kornet af Nielsen & Smith A/S i Glostrup på Sjælland, hvilket glæder Jacob Hanquist Petersen.

"I gamle dage blev kornet bragt til møllen på en vogn trukket af heste, i dag kommer det i bigbags på europaller, men det er dejligt, at vi igen kan male dansk korn på vores danske mølle", siger han og oplyser, at Uldum Mølle sælger ca. 15 ton mel årligt. 

Fra teori til praktik

Jacob Hanquist Petersen er selv opvokset på landet, da hans forældre havde et kvægbrug og 43 hektar. Men da hverken han eller hans søskende ønskede at blive i landbruget, blev gården solgt.

"Jeg er uddannet historiker, men det blev lidt for teoretisk, og jeg savnede det praktiske arbejde. Jeg har nu været her på Uldum Mølle i halvandet år, og det er herligt at arbejde på den her måde og få beskidte fingre. Jeg nyder at være kommet tilbage til duften af korn", lyder det fra Jacob Hanquist Petersen.


Med billederne deltager Jacob Hanquist Petersen i konkurrencen i 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle