Bedre stemning i Tyskland, men ikke nok til at grisepriserne stiger

Den tyske notering for slagtegrise lyder igen på 13,78 kroner.

Gennem mange uger har noteringen for tyske slagtegrise været på 13,78 kroner, og noteringen fortsætter igen uændret.

Det melder Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, i en markedskommentar.

Den tyske notering for slagtegrise er uændret til trods for en bedre stemning på det tyske slagtegrisemarked, hvor udbuddet fortsat er lille, og slagteriernes interesse for at aftage flere grise er stigende.

Det afspejles også ved, at der igen handles grise på ISN's grisebørs. Blandt andet tirsdag blev der handlet to partier grise til 14,14 kroner og dermed over den officielle notering.

- Der er flere årsager til den stigende købsinteresse: For det første slutter skoleferien i Nordrhein-Westfalen, Tysklands delstat med flest indbyggere, i næste uge. Desuden forlyder det, at de tyske slagterier ikke er utilfredse med afsætningen af grillprodukter for tiden. For det andet beretter lande, som f.eks. Spanien og Danmark, om stigende interesse og flere ordrer fra Kina. Tyskland håber på nye afsætningsmuligheder til Sydkorea, melder Markus Fiebelkorn.

Blandt de tyske markedsinteressenter er der en forventning om, at der endelig kommer prispositive impulser fra kødmarkedet.

- Slagtesvinenoteringerne er allerede steget lidt i mange andre europæiske lande på det seneste. I Tyskland betalte de store tyske slagterier ofte højere priser end deres officielle huspriser i den seneste slagteuge, bemærker han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle