Berlingske-journalister vinder Cavling for "gyllegate"

Cavlingprisen 2016 går til journalisterne Chris Kjær Jessen, Lars Nørgaard Pedersen og Michael Lund fra Berlingske for afdækning af forløb om landbrugspakken.

Sagen mundede ud i, at Eva Kjer Hansen måtte trække sig som miljø- og fødevareminister i februar.

Det får Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, til at komme med en syrlig kommentar.

"Tillykke til Berlingske med Cavlingprisen. Det er jo åbenbart sådan, at hvis man medvirker til at få væltet en minister, så skal man også hyldes. Jeg havde dog gerne set, at man lige havde ventet et år med at tildele Berlingske den fornemme journalistpris. For arbejdet i Berlingskes dækning er jo slet ikke færdigt endnu," skriver han i en skriftlig kommentar.

"Hvor er det seriøse journalistiske arbejde om det faglige grundlag bag fødevare- og landbrugspakken? Det må jo komme i artikler det næste år. Berlingskes journalister lagde et stort arbejde i at finde forskere, der kunne undsige grundlaget for fødevare- og landbrugspakken."

"Jeg går da ud fra, at journalisterne nu med samme nidkærhed kigger på fx hele grundlaget for kravet til efterafgrøder. Her ser vi mangelfulde rapporter fra myndighederne, som kommer til at koste staten mange penge for unødvendige efterafgrøder. Det må da også være en afsløring værd, for Berlingskes Cavlingvindene journalister. Der er et stort stykke journalistisk arbejde, der stadig venter på at blive lavet. Jeg ser frem til at læse Berlingske det næste år."

Opdateret med ekstra info og kommentar fra Martin Merrild.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle