Biogas slog rekord i 2021 - dækker nu en fjerdedel af dansk gasforbrug

Produktionen af biogas tilført gassystemet bidrager nu mærkbart til forsyningssikkerheden i Danmark. Det konstaterer det statslige selskab Energinet.

Aldrig har biogasanlæg i Danmark tilført mere biogas til det danske gassystem, end det gjorde i 2021.

Sidst i 2021 nåede produktionen af biogas til gassystemet et niveau, der svarer til knap 25 pct. af gasforbruget i Danmark.

Fortsætter udviklingen, vil biogassen kunne dække 75 pct. af det danske gasforbrug i 2030 - og i 2034 vil biogas kunne dække hele gasforbruget.

Det viser analyseforudsætninger fra 2021, skriver energinet.dk

Jeppe Danø, der er vicedirektør og leder af afdelingerne for el- og gasmarked i Energinet, glæder sig over stigningen af biogas i gassystemet, som mindsker CO2-udledningen.

"Det er vigtigt, at andelen af biogas stiger, da vi står over for en kæmpe omstilling af vores energisystem og vores samfund. En omstilling, hvor vi skal nå et energisystem, der netto udleder nul CO2 senest i 2050", siger han til energinet.dk.

51 nye anlæg tilsluttet

Der er siden 2013 blevet tilsluttet 51 biogasanlæg til gassystemet. 

Et enkelt anlæg er tilsluttet direkte til transmissionssystemet ved Bevtoft, mens de øvrige anlæg er tilsluttet distributionssystemet forskellige steder i landet.

Når biogassen tilføres gassystemet, kan den anvendes til både opvarmning, kraftvarmeproduktion, til forskellige typer produktion i virksomheder og til biler, lastbiler og busser, der kører på gas. 

Øger selvforsyning

Biogassen øger den danske selvforsyning af gas og medfører en større decentral og spredt gasforsyning til de danske gasforbrugere, skriver energinet.

Energinet er et selvstændigt statsligt selskab, som ejer og driver dansk energiinfrastruktur.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle