Danish Agro med nyt rekordregnskab: Opnår højeste omsætning og resultat nogensinde

Grovvarekoncernen har i 2021 realiseret sit hidtil bedste resultat samt sin hidtil højeste omsætning. 

Det går strygende for Danish Agro. Koncernens resultat for 2021 før skat (EBT) på 649 mio. kr. er det højeste nogensinde og ligger hele 32 pct (157 mio. kr.) højere end året før.

Omsætningen for 2021 er på 44,0 mia. kr., hvilket er 12 pct. højere end i 2020. Stigningen skyldes generelt øget aktivitet og øgede markedsandele på tværs af koncernens forretningsområder samt højere priser. 

Koncernchef Henning Haahr betegner det som meget tilfredsstillende – ikke mindst i lyset af, at 2021 var et meget udfordrende år rent kommercielt. 

"2021 har været et kommercielt udfordrende år, hvor både Covid-19, meget volatile markeder og forsyningsproblematikker gjorde det krævende at drive forretning", siger han.

"Netop i det lys er det meget tilfredsstillende, at vi både har formået at sikre forsyning og kvalitetsprodukter til vores kunder samtidig med, at vi realiserer så stærke resultater. Jeg er meget stolt over den indsats, som medarbejderne har ydet i det forgangne år, og vi står i en stærk position til det kommende år".

Driftsresultatet (EBITDA) bliver realiseret med 1.279 mio. kr., hvilket også er det hidtil højeste for koncernen.

Den samlede balance er på 19,8 mia. kr. i 2021, mod 17,2 mia. i 2020. Dette skyldes primært de generelt højere priser på afgrøder, gødning og råvarer samt logistikudfordringer i forbindelse med corona-pandemien. Koncernegenkapitalen er steget med 424 mio. kr. og udgør 5,8 mia. kr. ved årets udgang. Dette sammenholdt med den øgede balance giver en reduceret soliditet på 29,1 pct.

God udvikling i koncernens forretningsområder

Danish Agro er organiseret i fire overordnede forretningsområder – Agribusiness, Machinery, Special Feed og Food.

Generelt har forretningsområderne været kendetegnet af en stærk udvikling i 2021. Resulaterne ses her:

Faktaboks

Finansielle hovedmål for 2022

  • Koncernomsætning 42 mia. kr.
  • EBT 500 mio. kr.
  • Balance 19 mia. kr.
  • Egenkapital 6 mia. kr.
  • Soliditet 32 pct.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle