Danish Crown gør tre store fabrikker klimaneutrale

Inden for et år skal produktionen på to af landets største slagterier være grøn.

Inden for et år skal produktionen på både slagteriet i Holsted og i Horsens ske på grundlag af grøn strøm.

Det er en del af Danish Crowns dugfriske Feeding the future-strategi, at tre af koncernens største produktionssteder skal være klima-neutrale.

Ud over kreaturslagteriet i Holsted og svineslagteriet i Horsens gælder det produktionsstedet i hollandske Haarlem. Her ligger selskabets baconproduktion, der blev tilkøbt for nogle år siden.

Danish Crown oplyser ikke, hvordan den klimaneutrale produktion skal finde sted eller hvad det vil koste af tiltag på de tre produktionssteder.

Netop klimatiltag er et centralt omdrejningspunkt i den nye femårige strategi, der genbekræfter slagteriselskabets målsætninger om at reducere klimabelastningen markant fra selskabets produktion.

Topchef Jais Valeur erkendte dog også på tirsdagens pressemøde, at slagteriselskabet kan gøre meget for at nedbringe sin klimaudledning på slagterier og fabrikker - men at den primære udledning fra svineproduktionen stadig findes ude på bedrifterne med 90 procent af det samlede klimaudtryk.

Danish Crown har som mål at skære sin CO2-udledning med 50 procent inden 2030.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle