Dansk hestemand åbner hingstestation i Tyskland

Den første februar åbner hingsteholder og hestehandler Andreas Helgstrand en ny afdeling af sin hingstestation i Tyskland. Det skriver eurodressage.com.

Første februar åbner den succesfulde hestemand Andreas Helgstrand efter planen en ny afdeling af sin hingstestation. Den får base i Hagen i Tyskland.

Det skriver eurodressage.com

For kun en måned siden åbnede virksomheden en afdeling af deres salgsstald i Wellington i Florida med plads til 40 heste.

Hingstestationen i Tyskland bliver på center Sudenhof i Hagen, hvor Ulf Möller, der er nu er ansat på Helgstrand Dressage USA, hidtil har holdt til sammen med sin kone, Eva. 

Flere af hingstene, der står hos Helgstrand Dressage Uggerhalne i Nordjylland, rykker til Tyskland, men hvilke er endnu ikke afgjort, siger Andreas Helgstrand til eurodressage.com.

God markedsføring

Andreas Helgstrand har tidligere overfor landbrugsavisen kaldt hingstestationen et godt markedsføringsvindue.

"Det er et godt markedsføringsvindue, men indtægterne udgør under fem procent af vores indtjening".

Den nye afdeling bliver åbnet for at kunne servicere de tyske og europæiske kunder endnu bedre.

Michael Schmidt, der indtil for nylig var ansat hos Gestut Peterhof, bliver chef for hingstestationen.

Bedste resultat nogensinde

Og Andreas Helgstrand har også en god platform at udvide fra.

I 2016 havde hans virksomhed et overskud på 68,5 mio. kroner - det bedste resultat i dens ni-årige historie og en fordobling af resultatet fra 2015.

Lige fra begyndelsen har virksomhedens koncept været at sælge dressurheste i absolut topklasse til velbjergede kunder i hele verden. Og på ganske få år er det lykkedes, i en svær branche, at opnå et renommé, som en af de absolut bedste når det gælder indkøb af fremtidens dressurstjerner.

Han køber føl eller ungheste på auktioner eller direkte fra avlere, primært i Europa, og videreuddanner dem, hvorefter de sælges - ofte til to-cifrerede millionbeløb.

"Vi har været modige og har turde købe de allerbedste heste", har han tidligere sagt til Landbrugsavisen.dk

 

 

Relaterede

7. sep 00:00

Der er jo nogen, der skal have modet til at gå forrest

Hvad har Ticans mangeårige slagteri-direktør, stifteren af maskinfabrikken He-Va, en nordjysk hesteavler, idémanden til en renoveret fuldfodervogn og en af landets største frilandsgartnere til fælles? Dommerkomitéen har valgt en af de fem som manden bag Årets Præstation.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle